Schimbarea începe cu tine


Miercuri, 29 februarie, la emisiunea de dimineata de la Radio Romania Actualitati am ascultat o superba poveste. Ii multumesc lui Remus Radulescu ca mi-a trimis-o si mi-a dat voie sa o postez. 

În urma unei furtuni, malul mării era plin de stele de mare eşuate pe uscat. Apa în retragerea ei bruscă le abandonase pe ţărm. Erau foarte multe încât nisipul avea culoarea roz. Dimineaţa se adunasera sute de persoane pe marginea plajei să vadă curiosul fenomen. Câteva camere filmau şi transmiteau în direct acest peisaj ciudat. La un moment dat, un băieţel intră pe plajă, luă două stele de mare în mâini, îşi făcu drum cu grijă printre celelate şi le aruncă în apă. De pe margine cineva strigă: 
-„Nu are niciun rost ce faci băiete. Sunt atât de multe încât faptul că salvezi câteva, nu schimbă situaţia.” 
Băiatul, luând alte stele de mare de pe nisip şi aruncându-le în apă, răspunse: 
-„Cel puţin pentru, acestea, am schimbat ceva.”
 Replica băiatului ii impresionă pe alţi câşiva care i se alăturară. În câteva minute plaja era plină de oameni care aruncau în apă stelel de mare muribunde. 
Nu-i aşa că vi s-a întâmplat să vă blocheze gândul că o situaţie nu poate fi schimbată de un singur om şi din această cauză aţi renunţat să acţionaţi? Adevărul e că de multe ori schimbarea începe cu tine însuţi.