Despre mine

Psihoterapeut drd. Cristina Gabriela Enescu

Membru al Colegiului Psihologilor din România (cod personal 06532).
Membru in Asociaţia Psihologilor din România (APR). Membru in International Erich-Fromm-Society- The Erich Fromm Institute Tuebingen, Germania ( International Psychoanalytic University, Berlin)Membru in Colegiul Asistentilor Sociali din Romania. Membru ICEEFTEmotionally Focused Therapy (EFT).

De-alungul timpului am cunoscut cazuri dintre cele mai diverse lucrand cu copii, adolescenți, adulți, cupluri sau familii aflate în impas. Tuturor am încercat să le ofer cu ajutorul cunoștințele și tehnicile învățate suportul de care au nevoie. Pentru mine este o onoare să pot însoți fiecare persoană în călatoria spre vindecare și autocunoaștere.

Studii și formări:

2018-prezent Doctorand Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Filosofie, Lucrarea: De la etica la psihoterapie. Studiu de caz Erich Fromm.

Studii Postuniversitare- Psihoterapie, București. Formare în Psihoterapie Experiențială a Unificarii (PEU) centrată pe adult – copil – cuplu – familie, – Societatea de Psihoterapie Experiențială Română (Institutul SPER).

Masterat: Psihodiagnoză Cognitivă și Consiliere Psihologică

Facultatea de Asistență Socială a Universității București, specializarea în Asistența Socială a Familiei și Copilului.

Terapie de Cuplu Centrată pe Emoții – Emotionally Focused Therapy (EFT) – un model terapeutic dezvoltat Susan Johnson, fiind considerat o revoluţie în domeniul terapiei de cuplu. Are la baza teoria ataşamentului a lui Bowlby şi explică modul în care ataşamentul şi modelul de iubire învăţat în copilărie îşi pun amprenta asupra vieţii de cuplu din viaţa de adult.

EMDR ( Eye Movement Desensitization and Reprocessing- Desensibilizare si reprocesare prin miscare oculara) este un instrument psihoterapeutic dezvoltat de psih. Francine Shapiro, pentru a reduce durerea asociata cu amintirile traumatice, recomandata in traume si PTSD.

Training Autogen – Schultz – Trainingul Autogen este o metodă de relaxare prin exerciții sistematice de concentrare  asupra unor formule sugestive. Această metodă este benefică în afecțiunile somatoforme, anxietății, fobiilor, stresului, afecțiuni psihice precum: nevrozele, problemele sexualității, tulburările alimentare, depresia copiilor, alcoolism ș.a.

Formare în metoda Constelații de Familie – Formator Dorina Mocanu

Evaluarea clinică cu ajutorul tehnicilor proiective de desen:  Testul Arborelui, Testul Persoanei, Testul Familiei. Formare în Testul de diagnostic pulsional Szondi

 Consilierea si Terapia de Cuplu-„Introducere in Consilierea si Terapia de Cuplu”- worckshop organizat de clinica Aquamarine şi Marriage Guidance Center Londra

Intervenționist în dependență de alcool și droguri– Interventionist – The Addiction Academy

Terapie Afirmativă a persoanelor LGBT– o terapie cu viziune pozitivă asupra identități și relațiilor persoanelor lesbiene, homosexuali, bisexuali, transgender (LGBT), aceasta abordează influențele negative pe care homofobia, transfobia și heterosexismul o au asupra vieților clienților LGBT.

Modelul de Psihoterapie Centrat pe Relatia Parinte-Copil– Traumă și reziliență în copilăria timpurie.

Complete Meditation Course – CTAA – Complementary Therapists Accredited Association 

Hypnotherapy Certification Course (Hypnosis Practitioner)

Conferinţe şi Seminarii:

2021 -Master Class – Terapie de Cuplu – EFT Master Class with George Faller, New York, Noi tehnici și abordări in terapia de cuplu.

2020- Master Class: EFT with Interpersonal Partner Violence: Fighting for Connection, by Lieven Migerode, Jef Slootmaeckers . Masterclass: violența în cuplu și abordarea terapiei centrată pe emoții.

Violența între partenerii intimi este încă un subiect dificil, dureros și controversat. Cu toate acestea, sunt cupluri care doresc să rămână impreună, dar datorită contraindicațiilor, cuplurile ce sunt în căutare de sprijin, dar au și evenimente de violență activă, sunt refuzate.

Pornind de la o serie de concluzii științifice derivate din demersuri de cercetare, dar și de la experiența lor clinică, Lieven și Jef au conclucrat pentru a modela o înțelegere mai bună a acestor drame relaționale.

Acest model oferă cuplurilor in care există violență, dar doresc sa rămână impreună, posibilitatea să creeze o relație sigură pentru amândoi.

Oct. 2019 – Conferinţa de Psihoterapie Experienţială şi Dezvoltare Personală Unificatoare „Separare și Unificare – provocări actuale în psihoterapie și dezvoltare personală”. Sustinerea lucrarii: „Erich Fromm – o viziune terapeutică cu mult înaintea timpului său. Contribuţia lui Erich Fromm la psihoterapia experienţială.”

Sept. 2019 – Seminar International Erich Fromm, International Psychoanalytic University (IPU) Berlin for doctoral students and postdocs at the Erich Fromm Institute in Tuebingen, Germany.

Mai 2019 – Mai 2019
“Abordarea integrata in cercetarea si practica psihologiei medicale si psihiatriei – Rolul psihologului clinician /psihoterapeutului in echipa multidisciplinara medicala”

Apr. 2019 – Apr. 2019
Conferinta Nationala Interdisciplinara “Stresul, Anxietatea, Depresia (S.A.D.)”

Dec. 2018 – Dec 2018
Conferința Școlii Doctorale de Filosofie “TEME, TEHNICI ŞI MODELE DE FILOSOFARE ÎN ACTUALITATE”

Mai 2018 – Mai 2018
Conferinta Nationala Interdisciplinara “Stresul, Anxietatea, Depresia (S.A.D.)”

Nov 2017 – Nov 2017
Mintea obsesiva: intelegerea si tratamentul tulburarii obsesiv-compulsive

Apr 2016 – Apr 2016
Conferinţei de Psihoterapie Experienţială şi Dezvoltare Personală Unificatoare „Provocări, experiențe, noutăți, conexiuni psiho-corporale și deschideri interdisciplinare

Oct 2015 – Oct 2015
Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie – Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei organizează cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie, cu tema: Trauma psihică, între cunoașterea științifică și arta abordării.

Mar 2015 – Mar 2015
Conferinţei de Psihoterapie Experienţială şi Dezvoltare Personală Unificatoare „Terapii creativ-expresive unificatoare şi dezvoltare personală continuă

Mar 2013 – Mar 2013
Conferinţei Internaţionale de Psihoterapie Experienţială şi Dezvoltare Personală Unificatoare – Interconexiuni creative în psihoterapie, psihologie clinică, educaţie şi optimizare umană

Sep 2003 – Sep 2003
Tineri pentru pace
Sutomore, Muntenegru
„Tineri pentru pace” – seminar organizat de „Amici dei Bambini” Italia,

Voluntariat:

Ian 2016 – Prezent

Psihoterapeut Voluntar la Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului
Campania Sănătate pentru Sate.
–Campaniei de preventie și educație pentru sănătate

Ian 2002 – Mar 2005

ONG Amici dei BambiniFundaţia “Prietenii copiilor” Bucureşti
Consiliere• Tinerii aflaţi în apartamentele sociale
Lider de proiect
Elaborarea şi coordonarea proiectului “Surâs” – internatul pentru copii ambliopi “Neghiniţă”
• Recrutare voluntari
• Pregătirea atelierelor de lucru pentru copii: teatru, modelaj, dans, bricolaj, desen
• Recuperare şcolară
• Socializare
• Terapie prin joc
Trainner
• Cursuri de formare în animaţia copiilor cu şi fără deficienţe