Grup de suport si dezvoltare personala

Ce este un grup de suport si dezvoltare personala?

Un grup de dezvoltare personala este format din 8-12 persoane si care alaturi de un specialist, prin metode specifice, isi dezvolta abilitatile personale.

Grupul de suport este destinat persoanelor care au un obiectiv comun, impartasesc o anumita situatie de viata, si impreuna creaza o retea de sprijin si suport bazata pe incredere, prietenie si pe baza expereientelor de viata si a feed-backului oferit de membrii grupului se identifica resurse pentru a face fata mai bine evenimentelor stresante din viata.

Orice grup de suport duce si la dezvoltare personala, autocunoastere, intelegere mai buna a propriei persoane si a celorlalti  prin relatiile create, prin feedback.

Membrii grupurilor de suport sunt persoane care au interese sau experiente asemnatoare. Persoanele care au trecut prin circumstante de viata asemnatoare pot intelege mai bine trairile asociate cu o anumita situatie de viata, pot oferi idei, pot identifica mai usor solutii. Practic membrii grupului au certitudinea ca nu sunt singuri, ca exista persoane care ii inteleg, care au trecut sau trec prin aceeasi situatie.

Grupurile de suport si dezvolatare persoanala au multe beneficii:

-ofera infomatii

-identifica solutii, resurse

-sustin punerea in practica a solutiilor
-devine o retea de sprijin