Ce este Psihoterapia?

Psihoterapia este considerata a fi un domeniu interdisciplinar situat intre medicina si psihologie, dar care inglobeaza si vaste cunostinte din alte domenii de interes, care pot ajuta in mai buna cunoastere si intelegere a persoanei. Psihoterapia reprezinta o modalitate de tratament complex si planificat, prin mijloace si metodologii stiintifice, intr-un cadru teroretic si clinic, are ca scop diminuarea sau eliminarea unor tulburari, simptome sau alte stari de disconfort psihic, psihosomatic sau comportamental. Tratamentul in psihoterapie este nemedicamentos, desi poate oferi suport in cadrul unui tratament medicamentos.
Intr-un proces psihoterapeutic poate intra orice persoana care este afectata de o anumita tulburare sau disconfort pentru a fi inlaturate, dar si de persoane care, pur si simplu, doresc sa se cunoasca mai bine, sa schimbe ceva la sine sau in relatii cu altii.
Psihoterapeut poate fi doar acea persoana care a absolvit cursurile postuniversitare unei scoli certificate si acreditate de Colegiul Psihologilor.