Blocajul- cum îl depăşim?

Eu şi Blocajul

Îmi doresc să scriu pentru că îmi face plăcere, întotdeauna mi-a făcut plăcere. A fost un instrument terapeutic pentru mine înainte de a şti că există “psihoterapia”. Mă ajută atunci când îmi era greu. Scriam ce simţeam, scriam ce îmi doream să spun şi nu puteam, uneori scriam în loc să vorbesc, alteori scriam doar ca să scriu. Şi acum scriu. Scriu pentru mine, scriu pentru blog şi îmi place să împărtăşesc cu voi gânduri, sentimente, păreri… De când am început să dau o mai mare importanţă blogului şi să-mi impun să scriu, să particip la evenimente dedicate acestei activităţi, nu am mai scris pentru blog-ul online. Mă tot gândeam despre ce să scriu şi am simţit cum întreaga mea fiinţă se opune şi spune „NU! Nu vreau să scriu un articol pe săptămână pentru că aşa TREBUIE şi aşa face toată lumea. Nu vreau target la scris.” Încet, încet, au început să se desfăşoare pe ecranul minţii mele toate acele momente din viaţa mea când TREBUIA să fac performanţă în loc să mă bucur de ce făceam. Am retrăit toate acele sentimente apoi am început să scriu şi să redefinesc şi să retrăiesc atât plăcerea de a scrie cât şi să accept plăcerea şi bucuria care vine din performanţă, ceea ce până acum nu mi-am permis să fac. Blocajul acesta mi-a permis accesul la o parte din mine, mi-a oferit oportunitatea de a mă autoanaliza şi de a creşte, de a dezvolta, de a accesa o resursă ce o aveam blocată. Aceasta a fost soluţia mea pentru a depăşi blocajul. Aceasta a funcţionat pentru mine. Dar pot fi şi alte soluţii pentru a fi din nou creativi şi inspiraţi.

Indiferent care este natura blocajului: mental, emoţional, problemele personale, lipsa timpului sau alte lipsuri, suprasolicitarea, probleme de comunicare sau relaţionare, există soluţii pentru a depăşi acest moment.

Începe prin a fi bun cu tine şi dă-ţi timp pentru a găsi o soluţie care funcţionează pentru tine. În cazul meu, am început să scriu liber tot ce îmi trecea prin cap, până când a devenit totul clar.
  • Sau poţi încerca o plimbare sau o activitate care să îţi pună sângele în mişcare.
  • Elimină tot ce te distrage şi concentrează-te pe ce ai de făcut.
  • Încearcă o activitate amuzantă, plăcută. Joacă-te sau citeşte o carte, ascultă muzică.
  • Alege un alt loc, un alt mediu.
  • Răsfaţă-te cu un ceai sau o cafea singur sau cu o persoană dragă.
  • Unele persoane sunt mai creative când au o rutină clară.
  • Sfătuieşte-te cu cineva.
  • Lucrează în continuare fără să aştepţi inspiraţie, ideile pot veni din mers.
  • Meditaţia sau Mindfulnessul pot ajuta. Fii prezent în moment.
Alte idei?